En bra prestation till trots så fick Umeå FC se sig besegrade mot GIF Sundsvall på torsdagskvällen. Slutresultatet till gästerna skrevs till 1-0 vilket betyder att Umeå FC är ute ur Svenska Cupen.

22 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Redan efter en minuts spel så skapade hemmalaget en superläge. Victor Kamf och Yoel Embaye kombinerade sig fram men Embayes skott smet just utanför.

Istället tog GIF Sundsvall ledningen på en hörna genom Albin Palmlöf. Då hade det gått en kvart.

Umeå FC fortsatte dock att spela bra och man skapade definitivt lägen för att kvittera. Närmast var Yoel Embaye när han slet sig fri men Andreas Andersson i Sundsvall-målet gjorde en fin räddning.

Under den andra halvleken var det hemmalaget som tog över mer och mer av spelet och man skapade också tillräckligt för att hitta en kvitteringen. Andra halvleks bästa läge fick Victor Kamf men återigen stod Andersson i vägen.

Trots en bra prestation så blev det förlust och därmed uttåg ur Svenska Cupen för Umeå FC.

Nu väntar seriematch mot IF Sylvia redan på söndag. Avspark 13.00. Köp biljetter här!