Ett oturligt baklängesmål och en tidig utvisning i den andra halvleken. Trots det hittade Umeå FC ett mål och fick med sig en poäng från Sandviken.

Redan i den sjunde minuten gjorde tabelltvåan Sandviken 1-0. Martin Springfeldts frispark gick via Umeå FC-muren och ställde Måns Nygren.

I övrigt gick inte den första halvleken till historien. De båda lagen kände på varandra och det var mycket ställningskrig.

Bara sju minuter in i den andra halvleken blev det rejäl uppförsbacke för Umeå FC. Emmanuel Yeboah fick syna sitt andra gula kort för dagen och blev således utvisad.

Men trots det tog man över matchbilden och Sandviken kändes osäkra. Det gav också utdelning. Ibrahim Habibs inlägg träffade en Sandviken-hand och domaren pekade på starffpunkten.

Oussema Ali var iskall och gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Ju längre matchen led, desto mer tog hemmalaget över. Man skapade också några rejäla chanser för att avgöra men Nygren stod för några riktigt kvalificerade räddningar och räddade illslut en poäng för Umeå FC.

Härnäst väntar Norrlandsderby i Svenska Cupen mot GIF Sundsvall på torsdag för Umeå FC.