Sommarfönstret har passerat och Umeå FC gjorde då klart med att Felix Forsgren ersätter Vladimir Sudar. Så här kommenterar sportchef Adam Chennoufi klubbens tankar kring sommarfönstret.

Ni ersatte Vladimir Sudar med Felix Forsgren, kommentar!
– Ett naturligt val. Det var bestämt sedan innan att ”Vlado” skulle återvända till Team TG efter våren. Felix har tränat med oss under stora delar av våren och vi är väldigt glad över att vi hittade en lösning med honom!

Det var aldrig aktuellt med några fler nyförvärv?
– Nej, det var inte. Yoel Embaye, Hugo Bergström och Isak Abrahamsson är nu alla tillbaka från sina skador och dom har kört 100% ett bra tag nu. Alla dom tre ser vi som nyförvärv som kommer att konkurrera om startplatser under hösten.
– Vi är väldigt nöjd med truppen som vi har där vi anser att vi både har stabilitet, spets och konkurrens.

Har några andra klubbar ryckt i våra spelare?
– Vi har fått förfrågan kring två spelare från Superettan-klubbar men inte mer än så. Det har alltså inte kommit in några konkreta bud som vi har kunnat ta ställning till.

Hur ser det ut på skadefronten?
– Det är bara Jonathan Lundbäck som inte är i full träning. Han har en liten skada på menisken. Ingenting som behöver opereras men det kommer ta ytterligare någon vecka innan han är med för fullt.

Hur är känslan till omstarten på söndag?
– Väldigt bra! Vi har varit i träning i två veckor så alla längtar efter att få spela match igen. Vi ser fram emot söndag!