Umeå FC är vidare till omgång 2 i Svenska Cupen. Det efter Adam Chennoufis två mål i bortamatchen mot IFK Luleå.

Det var ett ungt lag Umeå FC ställde på benen i första omgången av Svenska Cupen mot IFK Luleå. Fem stycken spelare i kvällens startelva var fostrade i UFC Akademi och man visade från start vilket lag som hade mest kvalité.

Efter 20 minuter gav Adam Chennoufi Umeå FC ledningen med 1-0. Tio minuter senare som gjorde samma man även 2-0. Han hade även en tredje boll inne men domaren dömde, felaktigt, bort det målet.

Den andra halvleken blev en ganska avvaktande historia som Umeå FC kunde spela av.

Det betyder att Umeå FC nu är klara för omgång 2 i Svenska Cupen där man ställs mot ett allsvenskt- eller superetta-motstånd. Lottningen sker onsdag den 14 juli.