Mållöst efter den första halvleken. Målfyrverkeri i den andra. Umeå FC körde över Piteå med 4-0.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det skulle bli två helt olika halvlekar i söndagens Norrlandsderby mellan Umeå FC och Piteå IF. Iallafall målmässigt.

Det skapades målchanser under den första halvleken men de båda målvakterna, Måns Nygren och Conor O´Keefe, storspelade.

Men Umeå FC skulle få total islossning i den andra. Man fick en pang-start när Mikael Wikström nickade in 1-0 redan två minuter in i halvleken. Bara minuter senare fixade Wikström en straff som Oussema Ali satte dit säkert.

Linus Marklund pangade sedan in trean och Jonathan Lundbäck slängnickade väldigt vackert in slutresultatet 4-0.

Umeå FC går nu in i sista veckan innan sommaruppehållet där IFK Luleå väntar redan på onsdag i den uppskjutna Svenska Cupen-matchen.

Ettan Norra, omgång 14
Umeå FC – Piteå IF 4-0 (0-0)
Målen: 1-0 (48) Mikael Wikström (Jens Stigedahl), 2-0 (51) Oussema Ali (straff), 3-0 (77) Linus Marklund (Alexis Bbakka), 4-0 (81) Jonathan Lundbäck (Jens Stigedahl)
Varningar Umeå FC: Mikael Wikström Piteå IF: Filip Stankovic