Ett drömmål och en sen kvittering bäddade för en poäng i bortamötet med Dalkurd.

Ett drömmål var det ja. Oussema Ali gav gästerna ledningen med en fantastisk helvolley efter kvarten spelad. Ett långt Linus Marklund-inkast landade på Alis högerfot och via ribban satte han ledningsmålet.

Annars var det en match där Dalkurd hade bollinnehavet och Umeå FC försvarade sig kompakt och väntade i kontringslägen.

Det var så när att resultera i ett 2-0-mål i början av den andra halvleken efter ett bra Oussema-skott och en retur som Mikael Wikström tryckte just utanför.

Istället gjorde Dalkurd två snabba mål inom loppet av fyra minuter. Då återstod 15 minuter.

I matchens sista minut fick dock Umeå FC straff och det blev omdiskuterat. En Dalkurd-spelare ansåg sig bli knuffad, tog bollen med handen och ville ha frispark. Istället pekade domaren Arian Chalak på straffpunkten. Jonathan Lundbäck var iskall från elva meter och säkrade en poäng till Umeå FC.

Nu väntar ny match redan på onsdag, då i Svenska Cupen borta mot IFK Luleå.

Ettan Norra, omgång 13
Dalkurd FF – Umeå FC 2-2 (0-1)
Målen: 0-1 (15) Oussema Ali, 1-1 (70) Ezequiel Montagna, 2-1 (74) Haron Ahmed Zubair, 2-2 (90) Jonathan Lundbäck (straff)
Varningar Dalkurd: Rassa Rahmani, Alex Simovski, Haron Ahmed Zubair Umeå FC: Jens Stigedahl, Stefan Lindmark