Umeå FC bärgade femte raka segern efter att Alexis Bbakka skjutit in 2-1 i den 88:e minuten i bortamötet med Örebro Syrianska.

Nykomlingen skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka för formstarka Umeå FC. Efter en chansfattig första halvlek tog det fart i den andra.

20 minuter in i den andra halvleken nickade Alexis Bbakka fram Jonathan Lundäck som med ett mäktigt vänsterskott tryckte in ledningsmålet. Bara minuter senare serverade Linus Marklund Alexis Bbakka till öppet mål men anfallaren fick inte den träff han önskade.

Istället, efter ett inlägg, kvitterade hemmalaget genom UFC-bekantingen Rodin Deprem.

Men Bbakka skulle ta revansch på sin miss. När klockan tickat upp på 88 minuter högg han som en cobra och placerade in segermålet.

Segern innebär att Umeå FC har fem raka segrar i ryggen. Kommande fredag väntar Norrlandsderby mot IFK Luleå. Matchbiljetterna släpps på måndag klockan 12.00.

Ettan Norra, omgång 11
Örebro Syrianska IF – Umeå FC 1-2 (0-0)
Målen: 0-1 (64) Jonathan Lundbäck (Alexis Bbakka), 1-1 (73) Rodin Deprem, 1-2 (88) Alexis Bbakka (Oussema Ali)
Varningar Ö-S: Laurence Bell, Adnan Catic Umeå FC: Gbenga Arokoyo
Publik: 100 på Mellringe IP