Trots mardrömsstarten så kunde inte serieledarna Sandviken stoppa Umeå FC denna lördag. Hemmalaget vann med 3-1.

24 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Umeå FC fick verkligen en mardrömsstart på toppmötet mot Sandviken. Redan efter fyra minuter tappade Måns Nygren olyckligt in ett André Jernberg-inlägg. Men Umeå FC skulle ge svar på tal, två gånger om.

Alexis Bbakka blev först bryskt tacklad av Olof Mård och domaren pekade på straffpunkten. Victor Kamf förvaltade läget från elva meter och bara fyra minuter senare gav samme Kamf hemmalaget ledningen från nära håll.

En händelserik inledning på en väldigt bra första halvlek mellan två bra lag.

Till den andra halvleken så la sig Umeå FC på försvar och Sandviken försökte och försökte hitta nycklarna. Men man lyckades aldrig. Istället avgjorde Oussema Ali denna tillställning på ett väldigt kyligt sätt när han skickade Sandviken-målvakten Hannes Sveijer på läktaren med en sulfint och rullade in avgörande 3-1.

En tung seger som betyder tredje raka tre-poängaren för Umeå FC.

Ettan Norra, omgång 9
Umeå FC – Sandvikens IF 3-1 (2-1)
Målen: 0-1 (4) André Jernberg), 1-1 (7) Victor Kamf (straff), 2-1 (11) Victor Kamf (Oussema Ali), 3-1 (83) Oussema Ali (Adam Sandström)
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Ibrahim Habib Sandvikens IF: Olof Mård, Ahmed Bonnah, Naeem Mohammed