En stark andra halvlek och två Victor Kamf-mål lade grunden till seger mot Assyriska.
– Jäkligt skönt. Jag har haft lite stolpe ut i inledningen av säsongen, säger Kamf.

21 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det skulle bli en gastkramande eftermiddag på Umeå Energi Arena Sol denna söndag. Ett riktigt baktungt Assyriska hade en möjlighet under den första halvleken. Det möjligheten gick i mål. En frispark som touchade hemma-muren ställde Albin Svensson i målet.

Umeå FC ägde allt spel men hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser i den första halvleken och kanske kom halvtidspausen lägligt för Umeå FC ökade intensiteten till den andra.
– Det var en seg inledning samtidigt som vi får ett oturligt mål i baken, säger Kamf.

Kvitteringen kom med halvtimmen kvar. Emmanuel Yeboahs fina crosspassning hittade Albin Näslund ute på vänsterkanten som i sin tur prickade Victor Kamfs panna. Kamfs första mål denna säsong.
– Jag får en jättebra träff på nicken. Det var ett fint inlägg av Albin, säger Kamf.

När klockan hade tickat över 80 minuter spelade kombinerade inbytte Samuel Persson och Ibrahim Habib snyggt på högerkanten vilket i slutändan ledde till att domare Pontus Olofsson pekade på straffpunkten efter en Assyriska-hands. Kamf satte 2-1 från elva meter.
– Det var inte den bästa straffen men den gick i mål. Skönt med islossning då jag har haft lite stolpe ut under inledningen av säsongen, avslutar matchhjälten.

På minuskontot denna eftermiddag var att Linus Marklund tvingades av redan efter 20 minuter med en lårskada.

Nu väntar serieledande Sandviken hemma på lördag.

Ettan Norra, omgång 8
Umeå FC – Assyriska FF 2-1 (0-1)
Målen: 0-1 (21) Gabriel Aphrem, 1-1 (63) Victor Kamf (Albin Näslund), 2-1 (83) Victor Kamf (straff)
Varningar Umeå FC: Jens Stigedahl, Victor Kamf Assyriska FF: Gabriel Aphrem (2), Nemrut Awohum, Antonio Yakub