Den senaste tidens vårvärme har medfört att allt fler träningsflitiga besökare synts till runt Energiparken på Umeå Energi Arena. Under tisdagen gästades Energiparken av spelare från Umeå FC.s a-lag för att testa träningsredskapen och se vad parken går för.

Centralt beläget i anknytning till Umeå FCs hemmaarena och milslånga motionsspår i Gammliaskogen ligger Umeå Energis aktivitetspark. Parken innehåller förutom ett populärt utegym även löparbanor, boule, klättring, pingisbord och en basketplan som är anpassade för alla åldrar och idrottsutövare. Vi kollade läget med några av våra a-lagsspelare som under dagen fick agera testpiloter för parken:
-Utegymmet har alla förutsättningar som krävs för att bedriva en bra träning för hela kroppen och det är såklart väldigt skönt att kunna träna utomhus, framförallt i dessa pandemitider och nu även när det börjar bil varmare ute säger Umeå FCs lagkapten Jens Stigedahl.
Umeå FCs mittfältstalang Yoel Embaye har under inledningen av säsongen dragits med en fotskada och därmed tillbringat mycket av sin rehabtid utanför fotbollsplanen. Han menar att dessa aktivitetsytor är viktiga för att även stärka spontanidrotten:
-Att ha ett träningsställe såhär centralt beläget och som är anpassat för alla åldrar och motionärer känns väldigt bra och viktigt. Jag har själv växt upp med mycket spontanidrott och vet vad det betyder att ha en samlingsplats att gå till menar Embaye.
– Dessutom är det ju bara ett stenkast från vår hemmaarena men även Gammliaskogen så man kan ju kombinera löpning med styrka på ett bra sätt fortsätter han.

Energiparken, som invigdes 2018 av Umeå Energi, är en plats som ska inspirera Umeåbor och besökare till glädje och rörelse och öka kunskapen kring framtida hållbara energi- och bredbandslösningar säger Anette Mångsen, marknadsföraren på Umeå Energi.
-Vi vill verkligen inspirera föreningar och Umeåbor att nyttja Energiparken och är glada över att den används så frekvent och kan ge människor rörelseenergi för en hållbar vardag säger Anette.
-Att sedan få besök av spelare från Umeå FC som elitidrottare och förebilder tycker jag stärker Energiparken ytterligare vilket vi är glada över avslutar hon.