Umeå FC åkte på en svidande förlust i hemmamatchen mot Karlstad Fotboll. Gästerna vann med 1-0.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Nej, det var inte mycket som gick med Umeå FC i hemmamötet med Karlstad Fotboll.

Gästerna parkerade tidigt bussen och hemmalaget försökte hitta nycklarna. Det trodde man att man hade gjort efter 35 minuter. Men Adam Chennoufis ledningsmål dömdes bort till frågande spelare.

När den andra halvleken var 15 minuter gammal fick Tobias Westin fritt läge framför Karlstad-målvakten och slets ner, men återigen hade Umeå FC domslutet emot sig. Huvuddomaren Mohammadreza Faghani friade ett tillsynes solklart rött kort.

Istället slog Karlstad till i den matchminut 75. Chovanie Amatkarijo sprang ifrån hemmaförsvaret och pangade in segermålet för gästerna.

Umeå FC försökte att få till en slutforcering men lyckades inte hitta någon kvittering.