Umeå FC besegrade Haninge med 1-0. Jonathan Lundbäck blev segerskytt i den 77:e spelminuten.

24 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Trots en stark motvind i den första halvleken inledde Umeå FC klart starkast i hemmamatchen mot Haninge. Man skapade både en, två och tre målchanser för att ta ledningen utan att lyckas.

Gästerna från Stockholm hade svårt att passera ett starkt hemmaförsvar.

Umeå FC skapade matchens bästa målchans så långt tidigt i den andra halvleken men Jonathan Lundbäcks skott smet tätt utanför.

Istället fick gästerna straff bara minutrarna senare, en straff man sköt över.

Ju längre halvleken led, ju mer öppnade spelet upp sig och tillslut fick Umeå FC in det förlösande ledningsmålet. Oussema Ali nickade fram Jonathan Lundbäck som vände bort sin försvarare och dundrade in bollen i det bortre hörnet. Då återstod det 13 minuter av matchen.

Bara tre minuter senare fick Victor Kamf ett gyllene läge att punktera matchen men Haninges målvakt Andre Bernardini gjorde en strålande läge.

I matchens skälvande sekunder hade Haninge en boll på mållinjen samt en boll inne som dock blåstes bort för en frispark i situationen före. Umeå red således ut stormen och inkasserade säsongens andra trepoängare.