Umeå FC föll med 2-0 på bortaplan mot Brommapojkarna efter två mål i den andra halvleken.

På ett soldränkt Grimsta IP gästade Umeå FC seriefavoriten Brommapojkarna. Det blev en första halvlek som inte kommer gå till historiebäckerna. Det var avvaktande från båda lagen och målcahnserna lös med sin frånvaro.

BP ökade tempot i inledningen av den andra halvleken och fick också utdelning med 30 minuter kvar. Efter det så tog Umeå FC tag i bollinnehavet och skapade några halvlägen till en kvittering. Istället tilldömdes BP en straff i den 89:e spelminuten som man också utnyttjade. 2-0 och matchen var stängd.

Kommande helg väntar Haninge hemma för Umeå FC:s del.