Det satt långt inne men tillslut blev Umeå FC en vinnare i Ettan-premiären. Comebackande och debuterande Jonathan Lundbäck blev segerskytt i den 88:e minuten.

25 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var en typisk premiärmatch som utspelade sig på Umeå Energi Arena under annandag påsk. En match där kämpaglöden var större en kvalitén. På Umeå FC:s avbytarbänk satt nyförvärvet Jonathan Lundbäck som för första gången var uttagen till matchtruppen sedan han anslöt från IK Brage.
– Vi möter ett lag med yngre spelare som spelar utan press som gör det bra och är skickliga. Vi har lite svårt att få till vårt spel men kämpar hårt och täpper igen bakåt, säger Lundbäck och tillägger.
– I andra halvlek så lyfter vi oss en aning.

I den 76:e spelminuten fick han dra av sig överdragströjan och både göra sin Umeå FC-debut och comeback efter elva månaders skadefrånvaro.
– Som inhoppare, när det står 0-0 och det står och väger vill man komma in och göra skillnad. Med energi så ville jag komma in och visa att vi ville vinna matchen. Det tycker jag väl att jag gjorde rätt bra, säger han.

När klockan tickade upp till den 88:e spelminuten slog Albin Näslund in bollen i straffområdet och Lundbäck stötte in segermålet.
– Bollen kommer ut på Albin och jag vet att han är duktig en-mot-en, sen kommer bollen in och försöker stöta in med min sämre fot, men den gick in och ett jättebra inspel från Albin, säger Lundbäck.

Det var en känslosam Jonathan Lundbäck efter matchen.
– Det går nästan inte förklara hur stort jag tycker att det är. Jag skadade mig för precis elva månader sedan då jag drog korsbandet. Det har varit en väldigt lång resa tillbaka. Alla timmar man gjort på gymmet så har det här varit målet. Jag skulle vilja tacka alla som har hjälpt mig dit jag är idag. Jag är otroligt tacksam!, avslutar Umeå FC:s segerskytt.

Ettan Norra, omgång 1
Umeå FC – Hammarby TFF 1-0 (0-0)
Målen: 1-0 (88) Jonathan Lundbäck (Albin Näslund
Varningar Umeå FC: Mikael Wikström HTFF: Jusef Erabi, Adam Groundstroem, William Hofvander, Maxime Anne Marie Sainte
Så spelade Umeå FC:
Måns Nygren
Tobias Westin, Gbenga Arokoyo, Tarik Hamza, Linus Marklund
Emmanuel Yeboah, Oussema Ali
Ibrahim Habib (ut 76), Mikael Wikström (ut 76), Adam Chennoufi
Victor Kamf (ut 90)
Ersättare: Albin Svensson, Pontus Eriksson, Jens Stigedahl, Jens Sjöström (in 90), Albin Näslund (in 76), Adam Sandström, Jonathan Lundbäck (in 76)