Umeå FC föll i träningsmatchen mot IFK Luleå. Gästerna vann med 3-1.

15 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

På ett blåsigt Umeå Energi Arena tog Umeå FC emot seriekonkurrenten IFK Luleå. Umeå FC, som hade medvinden under första halvleken, tog tag i kommandot direkt och tryckte ner norrbottningarna. Efter 25 minuters spel kom också ledningsmålet. Linus Marklund kom förbi på vänsterkanten och spelade in till Mikael Wikström som vinklade in 1-0.

Om spelövertaget för hemmalaget var stort under den första halvan så var det än större under den andra halvleken. Fram tills misstagen kom.

Luleå kvitterade efter att Umeå FC spelat för smånätt i eget straffområde. Bara minuterna senare så fick Luleå straff efter en fällning av Stefan Lindmark som också renderade i rött kort för densamma.

Av bara farten gjorde Luleå 3-1 efter ytterligare ett försvarsmisstag från Umeå FC:s sida.

Nej, detta var inte Umeå FC:s dag där dessutom Samuel Persson och Stefan Lindmark ådrog sig varsinn skada. Oklart ännu hur allvarliga.

Träningsmatch
Umeå FC – IFK Luleå 1-3 (1-0)
Målen: 1-0 (27) Mikael Wikström (Linus Marklund), 1-1 (66) Jonatan Wikström, 1-2 (72) William Olausson (straff), 1-3 (79) Patrik Pettersen
Varningar Umeå FC: Jens Sjöström, Victor Kamf IFK Luleå: William Olausson, Mamadou Kouyate
Utvisning Umeå FC: Stefan Lindmark