Adam Sandström, 18, tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Talangen har skrivit på ett tre-årsavtal med Umeå FC.
– Det är det här man har jobbat för ända sedan man kom till Umeå FC:s organisation, så det känns otroligt kul att äntligen få ett a-lagskontrakt, säger han.

A-lagsmiljön är dock inget främmande för Sandström som både under fjolåret och inledningen av denna säsong har tränat med A-laget.
– Det har varit väldigt givande för mig att träna A-laget, tempot är högre och jag har även fått tips från dom mer erfarna spelarna också, berättar han.

Han kommer från en starkt säsong med UFC Akademi som tillslut slutade fyra i Division 2 Norrland.
– Min fjolårssäsong var kanske den bästa säsong hittills både för mig och laget.

Adam startade sin fotbollskarriär i Sandåkerns SK för att sedan gå vidare till IFK Umeå vid 15 års åldern. Inför säsongen 2018 kom han till Umeå FC:s organisation.
– Mina år i Akademin har varit helt klart dom bästa för mig fotbollsmässigt men även roligaste, det var förra säsongen då jag utvecklades väldigt mycket tack vare de tränare vi hade!

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag skulle jag säga är min teknik , spelförståelse och att jag är bra i sista tredjedelen!

Adam Sandström bli den fjärde spelaren att inför i år ta steget från UFC Akademi till Umeå FC. Totalt är det åtta spelare med UFC Akademi-bakgrund i dagens A-lagstrupp.

Adam Chennoufi om Adam Sandström:
– Adam har en stark säsong med UFC Akademi i ryggen och han har tränat med A-laget sedan vi körde igång i januari och imponerat mycket. Det är en offensiv, teknisk spelare som vi ser stor potential i.