Efter två veckors provspel står det nu klart att Oussema Ali, 20, är en Umeå FC-spelare. Kontraktet är skrivet på ett år.
– Det käns väldigt bra och jag ser fram emot denna säsong, säger han.

Oussema kommer senast från spel i FC Gute och har som sagt varit på provspel hos Umeå FC de senaste två veckorna där han spelade hela matchen mot Piteå. Nu har han skrivit på ett ett-årskontrakt med klubben.
– Jag gillar lagets spelsätt och jag vet att jag kan bidra med mycket och kommer att utvecklas här, säger han och fortsätter:
– Jag har blivit väl motten av alla spelare och ledare. Vi har ett bra lag och man märker att det är en bra kemi i gruppen.

Oussema är född och uppvuxen i Norge där han också inledde sin fotbollskarriär i Vålerengen. Han har även varit i Tunisen och spelat för en klubb som heter Esperance Sportive de Tunis. Innan FC Gute-äventyret tillhörde han Lilleström.
– Jag var en kortare period hos FC Gute under fjolåret. Där hade jag den tidigare UFC-spelaren Robert Mambo Mumba som tränare och han lärde mig mycket hur svensk fotboll spelades.

Beskriv dig själv som spelare!
– En teknisk, offensiv spelare som älskar att utmana och kombinera med mina lagkamrater. Jag är en bra passningsspelare som ser en assist lika värdefullt som ett mål!
– Folket kan förvänta sig underhållning och stor passion från min sida.

Vad kliver du in med för målsättning till säsongen 2021?
– Jag kommer att ge 110% i varje match och vill i slutändan att det ska resultera i att vi tar steget upp igen!

Adam Chennoufi om Oussema Ali:
– Oussema är en offensiv skicklig spelare som både är användbar som ytter- och innermittfältare. Hans fotbollsegenskaper passar väl in i det spelsätt som vi vill spela.