Ytterbacken Samuel Persson ansluter till Umeå FC. 22-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.
– Det känns roligt och spännande att ansluta till Umeå FC, säger han.

Nästa pusselbit i truppbygget är klar. Den 22-årige högerbacken Samuel Persson har skrivit på ett ett-årskontrakt. Han kommer senast från Superettan-laget Norrby.
– Umeå FC kom med ett förslag som lät intressant. Umeå har höga ambitioner och detsamma gäller mig, säger han.

Han började sin fotbollskarriär i Huddinge för att sedan tillhöra både BP och Hammarby som juniorspelare. Sitt riktiga a-lagsgenombrott fick han i Sandviken säsongen 2019. Den senaste säsongen tillhörde han både Dalkurd och Norrby i Superettan.
– 2020 var en tuff säsong, dels med hela covid-19-situationen och på en personligt plan där jag stördes av skador.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En offensiv ytterback, som gillar att dribbla och utmana sin motståndare. Ta fram bollen på fri yta och komma runt på kanten och göra massa inlägg och skott mot mål. Även tvåfotad.

Vilka förväntningar ska supportrarna ha på dig?
– Jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt i serien. Jag vill bidra med bra prestationer till laget och göra poäng offensivt som resulterar till vinst och tre pinnar.

Efter ett rörigt 2020 vill nu Samuel hitta tillbaka till tryggheten och prestationerna och han ser fram emot att köra igång med sina nya lagkamrater.
– Jag är jättesugen på att dra igång och träffa allihopa. Forza FC!

Adam Chennoufi om Samuel Persson:
– Samuel är en ytterback med bra fart, fin teknik och bra tillslag, både kort och långt. Det är en spelare som vi haft på vår radar under en längre tid och det känns bra att han nu är en Umeå FC-spelare.