Umeå FC stod för en riktig cupknall mot Kalmar FF. Trots en man mindre under de sista 25 minuterna så nickade Jens Sjöström in avgörande 2-1 i matchens sista minuter.

Det blev en rejäl knall redan i den första omgången av Svenska Cupens gruppspel och det var Umeå FC som stod för den.

Man anlände till Gasten IP med en 83 mil lång bussresa i benen från dagen före där man på vägen ner också hade gjort sin första träning på fullstor plan. Lägg där en stor omsättning spelare från fjolåret så var det inte mycket som talade för bortaseger.

Men man kom överlevande ur de första 25 minuterna, bland annat efter två riktigt fina räddningar av Måns Nygren i målet. När klockan hade tickat upp till 38 minuters spel så nådde Yoel Embaye högst på en hörna och Emmanuel Yeboah tryckte till bollen på helvolley och satte 1-0 till gästerna.

Nästan direkt efter fick Kalmar ett gyllene kvitteringsläge men ribban räddade Umeå FC den gången.

I inledningen av den andra halvleken så ökade Kalmar-pressen och den blev inte mindre efter att Mikael Wikström fått syna sitt andra gula kort efter 65 minuters spel.

Trots ett massivt spelövertag dröjde det till den 83:e matchminuten innan Kalmar hittade kvitteringen genom Sebastian Ring.

Men Umeå FC skulle få en sista chans. Adam Sandström fixade en frispark, Jens Stigedahl siktade in sig och prickade skallen på en framflygande Jens Sjöström och 2-1 var ett faktum. Då stod klockan på 92 minuter.

Det blev också slutresultatet och Umeå FC tog en rejäl skalp. Nu väntar gruppfinal mot Djurgårdens IF kommande söndag.

Magnus Henrysson efter matchen:
– En riktig kämpainsats. Vi spelade ingen fantastisk fotboll, vilket jag inte hade förväntat mig heller, men vi slet och krigade på ett beundransvärt sätt.
– Sen var det bra att alla fick matchtid också. De yngre grabbarna slängs in i en svår situation, på ovana positioner men gör det väldigt bra.

Se höjdpunkterna från matchen här!

Svenska Cupen, gruppspel
Målen: 0-1 (38) Emmanuel Yeboah (Yoel Embaye), 1-1 (83) Sebastian Ring, 1-2 (90+2) Jens Sjöström (Jens Stigedahl)
Varningar Kalmar:Umeå FC: Mikael Wikström (2), Stefan Lindmark, Tobias Westin
Publik: 0 på Gasten IP