Umeå FC har gjort klart med mittbacken Tarik Hamza, 23. Tarik kommer senast från spel i finska IFK Mariehamn och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.
– Det känns jättebra och ser verkligen fram emot att träffa alla spelare och ledare, säger han.

Trupparbetet fortsätter inför säsongen 2021. Det senaste nytillskottet heter Tarik Hamza. Mittbacken har skrivit på ett kontrakt som gäller över säsongen 2021.
– Jag fick ett bra och seriöst intryck av klubben efter att jag pratat med Adam (Chennoufi) och det hjälpte mycket i mitt beslut att välja spel i Umeå.

Under försäsongen har han både spelat och matchat med superettannykomlingen Vasalund. Där hann han med att spela två träningsmatcher mot både AIK och Djurgården (seger i båda matcherna).
– Det var väldigt kul och inspirerande att få möta två av allsvenskans bästa lag även om det ”bara” var träningsmatcher, säger han.

Tarik började sin fotbollskarriär i Hageby IF där han senare tillhörde både Sylvia och IFK Norrköping i ungdomsverksamheter. Han skrev senare på ett a-lagskontrakt med Sylvia och spelade där under fyra säsonger, bland annat under Umeå FC:s tidigare assisterande tränare Daniel Bäckström.
– Daniel Bäckström jobbade jag med i ca två år och det är en oerhört kunnig och seriös tränare. Jag hade en jättebra tid med honom och jag unnar honom verkligen all framgång som han har haft efter sin flytt från IF Sylvia för det förtjänar han, säger Tarik.

De senaste två säsongerna har han spelat för IFK Mariehamn i finska högstaligan. Nu ser han dock fram emot nya utmaningar i Umeå FC.
– Personlig målsättning är att ta vara på varje tillfälle att bli en bättre fotbollsspelare och som lag så tycker jag att vi ska sikta på att kriga i toppen med dem bästa i division 1 norra, avslutar han.

Tarik Hamza kommer spela i tröjnummer 4.

Adam Chennoufi om Tarik Hamza:
– Med Tarik får vi in en försvarare med erfarenhet från spel i en högsta liga. Han är en kraftfull spelare med fina fötter. Vi har nu en väldigt stark mittbacksuppsättning som vi känner oss trygga med att kliva in i 2021 med.