UFC Akademi U17:s nya tränare, ifjol GUIF, Ali Hussein har blivit framröstad till Årets Ledare 2020 på Umeå Idrottsgala.

Ali Hussein är ny tränare, tillsammans med P-O Rosenbrand, i UFC Akademi U17 inför detta år. Nu har han blivit framröstad till Årets Ledare 2020 vid Umeå Idrottsgala.

Motiveringen lyder:
”Ali har ett brinnande engagemang och fotbollsintresse som smittar av sig på både spelargruppen och hans tränarkollegor. Med sitt pedagogiska ledarskap lyckas Ali utveckla spelarna både individuellt och i grupp vilket gav fina resultat under 2020. En stor del av de sportsliga framgångarna kan förklaras med hur viktigt det är för Ali att gruppen mår bra, trivs tillsammans och är trygga med varandra. Ali lägger stor vikt vid spelarnas välmående utanför planen och får alla att känna sig uppskattade och som en del av gruppen. Alis ledarskap präglas av strävan efter ständig utveckling och han har en hög ambitionsnivå i sin roll som fotbollstränare vilket gör framtidsutsikterna väldigt intressanta.”

Vi från Umeå FC säger stort grattis!