Försvararen Gbenga Arokoya är klar för Umeå FC. 28-åringen kommer senast från Allsvenska Kalmar FF. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag är väldigt glad över att vara på plats och längtar efter att träffa killarna och ledarstaben, säger Arokoyo.

Det är ett meriterat nyförvärv som Umeå FC landat. Arokoyo har sex allsvenska säsonger (Mjällby och Kalmar), två år i turkiska högstaligan och spel i MLS i bagaget. Han har utöver det två a-landskamper och 20 U20-lanskamper för Nigeria. Nu har han skrivit på för Umeå FC.
– Jag har byggt på mig mycket erfarenhet under min karriär som jag tar med mig in i denna nya utmaning. Både för att hjälpa de yngre spelarna men även för att bidra för att Umeå FC skall bli bättre på fotbollsplanen.

Du har trots allt spelat i Sverige under sex säsonger och kliver nu in i din sjunde säsong. Du verkar gilla det här?
– Jag tycker väldigt bra om Sverige. Nu kan jag både prata och förstå svenska så då blir det ännu bättre och enklare, säger han och ler.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en lagspelare. Jobbar hårt, tuff, aggressiv och vill vinna.

Han anlände till sin nya hemstad under måndagen. I Kalmar har Gbenga både fru och två barn som flyttar till Umeå inom någon vecka och nu ser han fram emot ett ny utmaning i sitt fotbollsliv.
– Arbetet börjar direkt och jag ska bidra med min erfarenhet både på och utanför planen. Det ska bli härligt att köra igång med laget, jag är väldigt sugen!

Adam Chennoufi om Gbenga Arokoyo:
– Gbenga är en stor och tuff försvarare med mycket erfarenhet i ryggen. En viktig pusselbit för vårt fortsatta truppbygge inför 2021.