Försvararen Isak Abrahamsson är klar för Umeå FC. 20-åringen har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Det känns jättebra att det är klart, säger Isak.

Isak var och provtränade med Umeå FC för någon vecka sedan. Nu står det klart att han lämnar Ettan-konkurrenten IFK Luleå och flyttar 30 mil söderut. Kontraktet är skrivet på två år.
– När jag var här för någon vecka sen fick jag en bra känsla för klubben. Umeå FC är en proffsig förening med höga målsättningar som hör hemma i toppen av ettan i år och man har visat att man inte är långt ifrån Superettan – så att tillhöra UFC kommande två år känns riktigt bra, säger Isak.

Isak, som är född och uppvuxen i Luleå, gjorde a-lagsdebut i moderklubben Luleå SK redan som fjortonåring. Han är uppfostrad i en riktigt fotbollsfamilj där båda systrarna spelat i allsvenskan.
– Jag har egentligen spelat fotboll hela livet. Eftersom båda mina äldre systrar, som båda faktiskt nått allsvenskan, spelade fotboll och pappa var tränare så var jag alltid med på träningar och matcher innan jag var nog gammal för att börja i en förening. När jag var sex år började jag spela i Luleå sportklubb, där jag hann med att spela A-lagsfotboll redan året jag fyllde fjorton i division fyra. Året därpå flyttade jag vidare till IFK Luleå där jag spelade i ungdomsverksamheten fram till 2018 då jag tog klivet upp i A-laget som sjutton-artonåring. Så där hann jag med tre säsonger, vilket varit både i division två och ettan.

Inför 2020 tog Luleå steget tillbaka till Ettan och Isak stod för en mycket stark säsong med 27 spelade matcher.
– Ja, jag spelade mycket och kände att jag utvecklades bra under säsongen. Jag hade en lite speciell roll där jag fick spela både som mittback och ytterback.

 

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
Jag skulle säga att mina styrkor ligger i defensiven. Jag är en spelare som älskar kamp och duellspel, men jag har ändå en god teknik och gillar att ha boll.

Nu väljer han alltså att flytta söderut för nya utmaningar i Umeå FC.
– Mina personliga mål är att maximera varje tillfälle för att utvecklas och fortsätta ta kliv som fotbollsspelare som jag tror att jag kan göra i Umeå FC.

Han länder till Umeå redan under söndagen och ser fram emot att köra igång med sina nya lagkamrater.
– Jag är otroligt taggad på att köra igång med laget. Det var någon vecka sen jag fick träna fotboll så jag har längtat mycket på att få dra igång på riktigt!, avslutar Umeå FC:s senaste nyförvärv.

Adam Chennoufi om Isak Abrahamsson:
– Isak kommer från en mycket stark säsong med Luleå och imponerade när han var och tränade med oss. Han är en stark och följsam försvarare med fina fötter som kan användas överallt i backlinjen. Vi ser fram emot att se honom ta nästa steg i sin karriär hos oss.