Umeå FC har gjort klart med en ny målvakt. Albin Svensson, 21, kommer senast från allsvenska Varbergs BoIS. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns väldigt bra och skönt att ha allting på plats, säger Albin.

Sedan Viktor Frodig lämnade har Umeå FC varit på jakt för att fylla målvaktskvoten. Nu är det klart. 21-årige Albin Svensson ansluter från allsvenska Varbergs BoIS på ett två-årsavtal.
– Jag valde Umeå FC för att klubben hade en tydlig plan med vad dem ville ha ut av mig och laget kring kommande säsong. Det blir en stor utmaning och ett spännande äventyr!, säger Albin.

Han startade sin fotbollskarriär i Tvååker/Galtabäck där han gjorde sina första seniorår i Galtabäcks BK i division 5. När han sedan var 16 år flyttades han upp till Tvååkers A-trupp i division 1. Sommaren efter valde han att ta steget över till Varbergs BoIS organisation och där har det varit händelserika säsonger.
– Vi klarade kvalet i Superettan 2018 och året efter gick vi upp i Allsvenskan där vi också lyckades hänga kvar. Från sommaren 2019 har jag också ingått i ett samarbete med Varbergs GIF, där jag var med och tog upp laget till division 2 och där vi föregående säsong lyckades hänga kvar. Så det har hänt väldigt mycket på kort tid och har varit tre väldigt roliga år, allt har mer eller mindre gått vår väg. Det är definitivt minnen för livet, menar Albin.

Beskriv dig själv som målvakt!
– Jag gillar att styra min backlinje och har ett bra spel med fötterna. Jag vill vinna till varje pris.

Om några dagar går flyttlasset från Göteborg till Umeå och Albin är laddad för en ny säsong och ny utmaning.
– Väldigt taggad. Det ska bli extremt kul att sätta igång. Min målsättning är att få ut maximalt av mina egenskaper och på så sätt kunna hjälpa laget till en topplacering i tabellen. Nu kör vi!

Adam Chennoufi om Albin Svensson:
– Albin är en ung och ambitiös målvakt som har erfarenhet från stora matcher. Det känns väldigt bra att ha klart med vår målvakttrio och det ska bli intressant att följa deras arbete tillsammans med Kim (målvaktstränare).