Jonathan Lundbäck, 26, är klar för Umeå FC. Anfallaren har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Umeå och skriva på för Umeå FC efter ett lite turbulent 2020, säger han.

Efter två säsonger i IK Brage så återvänder Jonathan Lundbäck till Umeå, men denna gång Umeå FC.
– Jag hade två lärorika år i Brage men där framför allt det andra året inte blev som jag hade önskat. Brage som klubb trivdes jag dock grymt bra i.

Under försäsongen 2020 ådrog han sig en knäskada som han nu är i slutskedet av rehabiliteringen av.
– Ja som sagt så blev mitt andra år förstört av en allvarlig knäskada som jag har rehabat sedan jag opererades i juni. Idag mår knät bra men jag har fortfarande en tid kvar utav rehaben innan jag kan spela fotboll igen. Sista 10% är kvar ungefär, berättar han.

Som tidigare Team TG-spelare har han mött och sett Umeå FC från nära håll håll.
– Min bild av Umeå FC var att klubben kändes väldigt professionell för att vara en klubb i division 1. Absolut en klubb som på sikt bör kunna bli etablerad i elitfotbollen.

För dom som inte känner dig, beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en rätt stor fysisk spelare med god blick för spelet och en fin vänsterfot. Jag har genom åren varit bra på att hitta målet också.

Efter ett tyngre fjolår ser han nu fram emot att starta en ny fotbollssäsong!
– Min målsättning är först och främst att bli 100% efter knäskadan. Sedan vill jag spela så mycket som möjligt och tillföra på alla sätt jag kan för att laget ska prestera så gott vi kan den här säsongen. Som mer rutinerad spelare i truppen vill jag självklart ta ett stort ansvar och hjälpa de yngre ta klivet in i seniorfotbollen på riktigt!

Adam Chennoufi om Jonathan Lundbäck:
– Jag känner ”Jonte” väl både som människa och fotbollsspelare. Han är en kraftfull anfallare med fina fötter. En väldigt proffesionell spelare som kommer bidra mycket till vår grupp. Jonathan kommer från ett tyngre fjolår och siktar på en omstart hos oss där vi vet vilka kvalitéer han sitter inne på. Vi kommer vara försiktiga med honom här i början men siktar på att ha honom tillbaka 100% innan seriepremiären.