Umeå FC besegrade Newroz FC med 5-0 och kliver nu in i Svenska Cupens gruppspel där man ställs mot Kalmar FF, Djurgårdens IF och IK Brage.

Kallt, ringrostigt och seger. Så kan man sammanfatta Umeå FC:s första tävlingsmatch för säsongen.

Tillslut spelades äntligen kvalmatchen till Svenska Cupen mot Newroz efter att ha skjutits upp två gånger under 2020 på grund av Covid-19.

När det väl var det dags för match så tog det endast tio minuter innan Umeå FC var i ledning. Linus Marklund frispelade Mikael Wikström som kyligt placerade in 1-0. Kvarten senare nickade comebackande Jens Sjöström in 2-0 på en Jens Stigedahl-hörna.

Det var en match där Umeå FC hade bollinnehavet och Newroz satsade på kontringar. Efter mängder av missade målchanser för bortalaget gjorde Wikström 3-0, på passning av Ibrahim Habib, efter 73 minuter och då var segern i hamn.

Yoel Embaye och Adam Sandström gjorde sedan varsitt mål innan domaren Suhel Youssef blåste av matchen.

Det betyder att Umeå FC kvalificerat sig till Svenska Cupens gruppspel där man ställs mot Kalmar FF (b), Djurgårdens IF (h) och IK Brage (b). Här hittar du spelschemat.

Newroz FC – Umeå FC 0-5 (0-2)
Målen: 0-1 (10) Mikael Wikström, 0-2 (25) Jens Sjöström, 0-3 (73) Mikael Wikström, 0-4 (79) Yoel Embaye, 0-5 (83) Adam Sandström
Varningar Newroz: Johan Varli, Erido Poli, Welat Kavak, Asaph Esteban Emanuel Mora Melo Umeå FC: