Redan på söndag spelar Umeå FC sin första tävlingsmatch för säsongen då man möter Newroz i omgång 2 av Svenska Cupen. Då flyttar man upp fyra spelare från UFC Akademi samtidigt som en klubblegendar gör comeback.

Spelarna som flyttas upp från UFC Akademi är är William Berglin, Adam Sandström, David Ekman och Jesper Lindgren-Gysenius. Dessutom kommer Jens Sjöström att göra comeback.
– Då det inte finns något krav på professionella avtal för spelare i Svenska Cupen tar vi denna möjligheten.
– Alla killar har tränat med oss sedan vi startade igång verksamheten och gjort det väldigt bra. Även Jens (som spelade säsongen 2020 i Friska Viljor) har tränat med oss och vi vet vad vi får av honom både som spelare och ledare, säger Adam Chennoufi och tillägger:
– Vi tog ett tidigt beslut om att inte stressa i vår spelarrekrytering bara för att denna match låg i kalendern. Därför att det väldigt bra för oss att vi kan lösa det så här!

Till matchen mot Newroz står det redan nu klart att man kommer till spel utan Emmanuel Yeboah som väntar in sitt arbetstillstånd för att kunna resa tillbaka till Sverige samt Hugo Bergström som kommer att genomgå en fotoperation och vara borta i upp till sex månader.