Truppbygget inför 2021 fortsätter. Nu står det klart att Linus Marklund lämnar Team TG och ansluter till Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns väldigt bra, en härlig utmaning, säger han.

Efter fem säsonger i Team TG, de senare som lagkapten, så tar nu Linus Marklund promenaden genom Umeå Energi Arenas katakomber och byter sida.
– Det är många aspekter men framförallt för att få en nytändning och en ny miljö där jag tror jag kommer kunna utvecklas.

Som utomstående, vilken bild har du av Umeå FC?
– Har inte så stor bild av föreningen i sig, men det jag sett från sidan på träningar ser jag en driven klubb som har ett bra tempo på träningar och spelare som vill uppåt och strävar efter att bli bättre hela tiden och vill något med sin fotboll.

Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?
– Jag skulle beskriva mig som en fysisk fotbollsspelare. Det jag saknar i teknisk färdighet tar jag igen i löpmeter och kämparanda. jag är också en lagspelare som gör allt jag kan för lagets bästa.

En annan sträng på sin lyra är de långa inkasten. Kastar du längst i serien?
– I bästa förutsättningar för inkast så tror jag att jag är i toppen. Men har väldigt dålig koll på andra spelare i Ettan så skulle inte säga att jag med all säkerhet gör det, säger han ödmjukt.

Vad kliver du in med för målsättning inför 2021?
– Målsättning är att bli en stark poängspelare nu när jag kanske ska få en mer offensiv roll. Sen vill jag såklart se Ufc i superettan igen och om jag inte skulle ha det målet så skulle jag inte skrivit på här.

På torsdag sparkar Umeå FC igång 2021 och Linus är sugen på att dra igång!
– Extremt sugen, trots att det varit en matchtät 2020 så glömmer man alltid hur snabbt man saknar fotbollen när säsongen väl är slut. Till och med försäsongen lockar med allt vad det innebär.

Adam Chennoufi om Linus Marklund:
– Linus är en spelare vi känner till väldigt väl. Han har flertalet starka säsonger i Ettan i bagaget. En hotfull spelare som är duktig på att bryta linjer med sin fart.