Årets första nyförvärv är klart. 24-årige Ibrahim Habib ansluter från Karlslunds IF. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns jättebra! Det har varit på gång ett tag och det känns väldigt skönt nu när allt är klart!, säger han.

Som ”Ibbe”, som han kallas, själv säger så har övergången varit på tapeten ett tag och på fredagen blev allt klart. Högerbacken Ibrahim Habib ansluter till Umeå FC på ett två-årskontrakt.
– Jag har varit ganska tydlig med att jag har varit sugen på testa på en ny miljö för att få en nytändning i karriären, och när Umeå kom in i bilden med deras ambitioner som klubb om att sikta högt matchar det mina ambitioner som spelare. Även efter samtal med Adam om hur de bland annat såg på min roll i deras miljö och de tror jag kan vara med och bidra tilltalade mig väldigt mycket och fanns egentligen inte så mycket att fundera över efter det, säger har och tillägger;
– Jag fick rent ut sagt en riktigt bra bild av vad klubben vill åstadkomma och den resan vill man vara med på.

”Ibbe” är född och uppvuxen i Örebro och har tillhört moderklubben Karlslunds IF under hela sin karriär. Säsongen 2020 blev dock ett tungt år för klubben då man efter kvalspel åkte ur Ettan.
– Ja, året 2020 var ett hemskt år på alla sätt. Men just fotbollsmässigt, trots att vi gör många fina matcher, så var vi inte tillräckligt skickliga och det straffade sig rejält. Men nånstans försöker man se det mer som lärdom. Jag tror både klubben och framförallt en själv kommer lära sig väldigt mycket av detta och vet tydligare vad som gäller att spela på den här nivån.
– Trots resultatet är jag relativt nöjd med min egna säsong som helhet trots att det är svårt att se det positiva efter att säsongen slutar som den gör.

Hur beskriver du dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle säga att jag är en spelare som är bolltrygg som gillar att ha mycket boll och vara delaktig att lösa situationer på plan. Även löpstark och villig att sätta laget i bra situationer. Är också flexibel där jag kan spela på fler positioner.

Snart går flyttlasset till sin nya hemstad och han ser kram emot och köra igång en ny säsong.
– Jag är otroligt sugen! Framförallt efter fjolårets säsong så är man väldigt revanschsugen och vill bara sätta igång direkt. Jag ser fram emot att träffa spelarna och ledarna i föreningen!
– Min ambition är att slå mig in direkt och visa att jag kan göra fina matcher även här. Jag vill bidra med mina egenskaper som jag har för att vi ska kunna vinna varje match.

Adam Chennoufi om Ibrahim Habib:
– Ibrahim är en bolltrygg och löpstark spelare. Med sin mångsidighet har han spelat både ytterback och central mittfältare.
Vi ser han främst som ytterback där han kommer tillföra ett lugn med sitt fina passningsspel.