Den offensiva mittfältaren Yoel Embaye, 21, är klar för en fortsättning i Umeå FC. Det nya kontraktet är skrivet på två år.

Yoel kom redan som 13-åring till Umå FC:s organisation från moderklubben Ersboda SK.

Under åren har han representerat UFC Akademi i division 4, 3 och 2 samt Umeå FC i division 1 och Superettan. 2019 var året han fick sitt stora genombrott och bidrog framförallt med en stark höst till att Umeå FC tog steget upp till Superettan.

Nu står det klart att han blir kvar ytterligare två säsonger.
– Det känns bra, jag är glad att försätta utvecklas i klubben jag har spelat sendan jag va 13 år. Så jag är trygg på det sättet, säger han och fortsätter:
– Året 2020 var allt annat än bra. Både för laget och för mig individuellt. Så jag är jättetaggad, jag vill helst börja redan nu!

Danny Persson om Yoel Embayes förlängning:
– Vi är väldigt glada över att få fortsätta jobba med Yoel i ytterligare två år. Vi är övertygade om att han kommer att spela en viktig roll under kommande säsong och visa vilken otrolig potential han besitter.