Danny Persson slutar i sin roll som klubb- och sportchef vid årsskiftet. Istället kommer Markus Wikström, 33, ta över rollen som klubbchef och Adam Chennoufi, 32, rollen som sportchef för både A- och akademilag samtidigt som han under 2021 också är spelare i Umeå FC.

Efter två säsonger på posten som klubb- och sportchef står det nu klart att Danny Persson slutar sin tjänst vid årsskiftet.

Det gör att Umeå FC förändrar i organisationen och man separerar Perssons tjänst. Adam Chennoufi tar över rollen som sportchef med ansvar för de sportsliga frågorna kring både A- och akademilag. Markus Wikström blir ny klubbchef.
– Styrelsen har efter Dannys besked utvärderat organisationen och vi tror absolut att detta är ett steg i rätt riktning. Att vi separerar dessa två roller och gör en satsning på en hållbar organisation över tid. Det är även en satsning mot Akademin då vi lägger in det sportsliga ansvaret för UFC Akademi i sportchefstjänsten, säger ordförande Håkan Bäckström.

Adam Chennoufi som nyligen skrivit på ett ettårs-kontrakt som spelare kommer således både vara spelare och sportchef under 2021.
– I Adam får vi en person som brinner för föreningen, för unga fotbollsspelare och Umeå-fotbollen. Vår tanke är att han över tid kliver över till denna roll på heltid när hans fotbollskarriär är slut. När det blir får framtiden utvisa, säger Bäckström.

Markus Wikström har jobbat på Umeå FC:s kontor sedan 2012 och efter nio år blir han nu klubbchef.
– Markus kan vår verksamhet utan och innan efter nio år på vårt kontor. Han brinner för Umeå FC och vi känner oss trygga i att han tar över rollen som klubbchef, säger Bäckström.

 

Adam Chennoufi om sin nya roll:
– Känns jätteinspirerande! Umeå FC har en ambitionsnivå och ett framtidstänk som tilltalar mig väldigt mycket. Jag ser fram emot ett uppdrag som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har haft en inblick i klubben och ett nära band till Umeå-fotbollen under en längre tid och känner mig väl insatt inför framtiden.

Markus Wikström om sin nya roll:
– Det är såklart en ära. Jag har lärt mig mycket av mina tidigare chefer och känner mig trygg i detta efter många år i föreningen. Vi har väldigt bra människor i och runt Umeå FC och jag ser mycket fram emot att sikta mot en ny säsong tillsammans med dem!

Sedan tidigare jobbar Erik Lundström (sälj- och marknadsansvarig) och Kerstin Adamsson (ekonomi) på kontoret.

Vi tackar också Danny Persson för sina två år på kontoret och önskar honom lycka till i framtiden!