Försvararen Tobias Westin, 19, tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet är skrivet på tre år.
– Det känns riktigt bra, det är det här man strävat efter och kämpat för hela livet!, säger Westin.

Tegsprodukten Tobias Westin blir den tredje akademi-spelaren (tidigare Hugo Bergström Albin Näslund) som tilldelats ett A-lagskontrakt under 2020. Däremot så har han varit uppe och tränat i sin nya miljö redan.
– Det har varit väldigt nyttigt och stimulerande för min utveckling att få känna på det höga tempot på den här nivån, säger han.

Han stod för imponerande insatser under året och bidrog starkt till UFC Akademis framfart i Division 2.
– Trots den korta matchsäsongen så känns det som jag tagit störst kliv som fotbollsspelare och som människa. Resultatmässigt gick säsongen hur bra som helst för oss! Vi hade en bra träningsgrupp och en riktigt bra ledarstab med en tydlig spelidé som gjorde det möjligt

 

Tobias kom till Umeå FC:s organisation inför 2017 från moderklubben Tegs SK och han är nöjd med den tiden då här långt.
– Jag har under åren fått en väldigt bra och välgrundad utbildning, där främsta fokus alltid legat på utveckling istället för resultat. Jag har efter varje säsong känt att jag blivit en bättre fotbollspelare

Vad skulle du säga är dina främsta egenskaper som fotbollsspelare?
– Mina främsta styrkor är spelförståelse, en mot en spel defensivt och bra i uppspelsfasen. I och med förra säsongens extremt långa försäsong så kunde jag även bygga upp min fysik.

Nu ser han fram emot nya och tuffare utmaningar inför 2021.
– Mitt mål är att växa ytterligare som fotbollsspelare, och bidra med det jag kan för att laget ska lyckas med sin målsättning!

Danny Persson om Tobias Westin:
– Tobias är en spännande mittback med en snabbhet och styrka som kan ta honom långt. Han är en smart spelare med starka ledaregenskaper som tagit mycket ansvar i div 2-laget och vi ser fram emot att se honom fullt ut i div 1-miljö.