Under förra veckan stod det klart att Umeå FC och Brian Clarhaut går skilda vägar. Nu är det klart med efterträdare. Det blir Magnus Henrysson och Torbjörn Nordström som tillsammans leder Umeå FC. Kontraktet är skrivet på ett år med option på ytterligare ett år.

Magnus Henrysson, med 224 matcher som spelare för Umeå FC, jobbade under 2020 som assisterande tränare bakom Clarhaut och var huvudtränare under säsongen 2019 när Umeå FC tog steget till Superettan.

”Tobba” Nordström, också han tidigare spelare i Umeå FC, kommer senast från ett tränaruppdrag i Umeå IK där de bland annat tog steget upp till Damallsvenskan 2019. ”Tobba” var även assisterande tränare i Umeå FC under en kortare period 2016 under Robert Bergström.

– Det ska bli spännande och roligt att träna Umeå FC 2021 tillsammans med ”Tobba” Nordström. Vi står inför en tuff utmaning där vi vet att många spelare lämnat oss. Det kommer att bli en liten nystart där vi ledare och spelare ska försöka åstadkomma något bra tillsammans.
– Jag och ”Tobba” ska så snart som möjligt sätta oss ner och prata igenom om våra roller och arbetsfördelning. Utifrån det korta vi har hunnit prata så har vi en samsyn på hur vi tycker fotboll ska spelas och vår syn på människor, säger Henrysson.

– Personligen känner jag stor glädje, och det är fantastiskt roligt och spännande att ha fått den här möjligheten.
– Att dela tränarskapet med Magnus Henrysson känns otroligt bra. Han har varit med i några år vilket ger både mig och spelarna ett lugn och trygghet. Magnus delar min syn på fotboll och det kommer att vara stimulerande och kul att jobba ihop med honom och övriga teamet, säger Nordström.

Danny Persson om den nya tränarkonstellationen:
– Det känns otroligt bra att vi lyckats knyta ihop denna duo som vi tror kompletterar varandra väldigt bra, både på och utanför planen. De är två jättebra tränare med starka UFC-hjärtan som dessutom kan föreningen väl.