Trots ett år kvar på kontraktet står det nu klart att Brian Clarhaut lämnar Umeå FC.
– Detta är ett gemensamt beslut mellan båda parter, säger Danny Persson.

Brian Clarhaut, 34, anslöt till Umeå FC inför säsongen 2020 från Nyköpings BIS på ett tvåårigt avtal.

Nu står det dock klart att han lämnar i förtid.

– Efter säsongen har vi haft samtal med varandra utifrån året som varit samt framtiden. Vi har utvärderat säsongen och kan konstatera att den varit utmanande på väldigt många plan, inte bara fotbollsplanen. Det våra samtal har mynnat ut i är att vi tror det kan vara bra för båda parter att gå skilda vägar inför 2021. Det är ett gemensamt beslut.
– Brian har ett stort fotbollskunnande, har jobbat stenhårt och verkligen gett sitt allt för Umeå FC under året som varit. Vi önskar honom all lycka till i sin framtida tränarkarriär!, säger Persson.

Brian Clarhaut:
– Det blev tyvärr ett väldigt tråkigt slut när man nu summerar säsongen och jag tror att det är bäst för klubben att någon annan tar över härifrån.

– Jag har verkligen uppskattat min tid i Umeå FC men känner att det är rätt för mig att nu gå vidare. Jag vill rikta ett speciellt tack till Danny Persson och Håkan Bäckström för den support och förtroende de gett mig från dag ett och jag vet att Umeå FC har en ljus framtid framför sig.