Täfteåsonen Albin Näslund, 20, tar steget från UFC Akademi upp till Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns väldigt roligt att det man strävat efter ger utdelning och få chans att ta ytterligare steg i min utveckling, säger Näslund.

Han anslöt till Umeå FC:s organisation redan 2016 från moderklubben Täfteå IK. Fem säsonger senare är det nu dags för nästa utmaning för Albin Näslund och han är nöjd med tiden i Akademin.
– Att ha fått vara en del av Akademin alla dessa år har varit mycket utvecklande för min del. Jag känner att jag fått en proffsig utbildning, coachning och har utvecklats både som fotbollsspelare och person.

Han kommer från en stark säsong där han själv vann den interna skytteligan med elva fullträffar.
– En bra säsong rakt igenom både individuellt och tillsammans med laget. Denna säsong har jag fått ta en mer central roll som jag tycker att jag lyckats bra med. Jag har fått bra coachning från tränarna som jag tycker har gjort ett bra arbete med hela laget och även mig personligen.

 

A-lagsmiljön är dock inget nytt för Näslund. Under årens lopp har han tränat mycket med ”de stora grabbarna”.
– Det har varit inspirerande och lärorikt att genom åren testat på en högre nivå där man konstant sätts på prov. Det ska bli kul att ha det som ”hemmamiljö” från och med nu.

Vad skulle du säga är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Mina styrkor är främst att jag är explosiv och har hög arbetskapacitet. Sen har jag utvecklat nya styrkor senaste säsongerna i kombinationsspelet, fysiken och spelet utan boll offensivt som defensivt.

Efter ett konstigt 2020 så ser nog de flesta fram emot 2021, så även Albin.
– Att fortsätta utvecklas som spelare och att bidra till laget att nå goda resultat. Jag vill även visa en hög vinnarinställning varje träning och match.

Albin kommer att spela i tröjnummer 24.

Danny Persson om Albin Näslund:
– Albin är en otroligt ambitiös och energisk fotbollsspelare som redan ifjol visade framfötterna i träningssammanhang med A-laget. Han är användbar i flertalet positioner offensivt och har mycket fart och aggressivitet i sig som vi tror vi kommer få stor användning av. Han har dessutom spetsat till sig i sista tredjedelen vilket man såg tydligt under året i division 2.