Umeå FC var i praktiken ute ur Superettan efter förra helgens resultat mot Västerås. Mot Örgryte blev det officiellt. Trots en poäng mot Örgryte (1-1) åker Umeå FC ur Superettan.

Förutsättningarna var tuffast möjliga inför den sista omgången av Superettan. Umeå FC behövde ta in tre poäng och 14 mål på närmaste lag Dalkurd.

Umeå FC inledde övertygande och pressade ner Örgryte under de inledande 20 minuterna men utan utdelning.

Örgryte åt sig sakta men säkert in i matchen och fick också utdelning. Efter en halvtimmes spelrullade Adam Bergmark-Wiberg in 1-0 till hemmalaget.

Umeå FC jagade en kvittering och tillslut kom den. Med tio minuter kvar letade sig Emmanuel Yeboahs frispark direkt in i mål, hans första mål för säsongen. Bara minuter senare var Umeå FC nära på att vinna machen men Deniz Yaldirs skott gick just utanför.

Matchen slutade 1-1 och Umeå FC slutar på 27 inspelade poäng vilket betyder att denna sejour i Superettan är över för denna gång.