I samband med matchen mellan Umeå FC och GIF Sundsvall så delades för första gången stipendiet Swooshbollen – Till minne av Anders Svensson ut.

Swoosh Sverige AB och Umeå Fotbollclub har gemensamt instiftat ett stipendium till Anders Svenssons minne att med start 2020 årligen utdelas till en fotbollstalang tillhörande Umeå FC:s yngre spelargarde.

Anders Svensson gick alldeles för tidigt bort i slutet av 2019 efter att genom en räcka av år varit en stor och uppskattad fotbollsprofil i vida kretsar, men främst kring Umeå och ortens Fotbollclub där han agerade i roller som tränare, klubbchef och styrelseledamot samtidigt som han vid sin bortgång var en uppskattad medarbetare hos Swoosh Sverige AB.

Mottagaren av Swooshbollen ska vara en ung, ambitiös spelare och samtidigt en positiv förebild med stark personlig karaktär som ska vara verksam inom Umeå FC-familjen där han även ska bidra till lagets framgångar.
Mottagaren erhåller ett belopp på 10.000 kronor att nyttjas för vidare förkovring inom fotbollssporten.

Årets mottagare av Swooshbollen – Till Anders Svensson minne är Jens Stigedahl.

Motivering:

Jens personlighet, ledaregenskaper och karaktär kombinerat med hans färdigheter på fotbollsplanen har under året i mycket hög utsträckning påverkat lagets verksamhet i positiv riktning.

Det är med glädje vi får möjlighet att dela ut Swooshbollen -20 till årets pristagare då vi anser att han både på och utanför fotbollsplanen är och har varit en viktig kugge, helt i Anders Svenssons anda.

Mottagaren utses av en kommitté bestående av två ledamöter från Umeå FC, två från Swoosh Sverige AB och en familjemedlem. Sammankallande är Umeå FC:s ordförande.