I höstregnet på Visma Arena var det hemmalaget Öster som drog det längsta strået efter två nickmål.

Regnet öste ner över Visma Arena när Umeå FC gäsade Öster på onsdagskvällen. Det var ett formstarkt hemmalag som kom med två stycken 2-0-segrar i bagaget och en fjärdeplats i serien.

Det syntes också vilket lag som hade vind i seglen i den första halvleken. Umeå FC fick den första riktiga målchansen när Nicklas Raaholts nick räddades på mållinjen. Istället var det Öster som tog ledningen. James Keane kunde helt ostört nicka in 1-0 efter 22 minuter.

Umeå FC var nära att kvittera, men Raaholts skott gick just utanför målvaktens vänstra stolpe. Men just innan pausvilan skulle Öster utöka sin ledning och det var skrämmande likt det första målet. Denna gång var det Mattias Pavic som helt ostört fick nicka in målet.

Uppförsbacken var således stor för bortalaget till den andra halvleken men man gav det en ärlig chans samtidigt som Öster föll djupare och djupare.

Umeå FC skapade ex antal halvlägen i den andra halvleken men fick aldrig in det så viktiga reduceringsmålet. Hemmalaget vann med 2-0 och gick därmed upp på en tredjeplats i Superettan med en match mer spelad än J-Södra. För Umeå FC:s del väntar nu GAIS hemma redan på måndag.