Söndagen bjöd på både höga toppar och djupa dalar för UFC Akademi.

Division 2 Norrland, omgång 11
Skellefteå FF – UFC Akademi 3-4 (3-2)
Målen: 0-1 (8) Albin Näslund, 1-1 (12) Joseph Bell, 1-2 (15) Adam Sandström, 2-2 (32) Joseph Bell, 3-2 (37) Joseph Bell, 3-3 (49) Adam Sandström, 3-4 (87) Albin Näslund

Det blev en målrik historia när UFC Akademi tog en fin skalp i bortamatchen mot Skellefteå FF. Albin Näslund gav UFC Akademi ledningen redan efter åtta minuters spel. Skellefteå kvitterade bara fyra minuter senare innan Adam Sandström satte 2-1 på en vacker frispark. Sedan fick Skellefteå-spelaren Enoch Mbala syna det röda kortet efter två gula kort. Men Skellefteå vände ändå matchen till 3-2 efter två snabba mål av Joseph Bell. Men bara fyra minuter in i den andra halvleken gjorde Adam Sandström 3-3, sitt andra mål för dagen. När klockan sedan stod på 87 spelade minuter kom så avgörandet. Albin Näslund skickade även han in sitt andra mål för dagen och matchavgörande 4-3 till UFC Akademi.
Till helgen väntar Stöde IF på hemmaplan för UFC Akademi.

U17 Allsvenskan Norra, omgång 13
AIK – UFC Akademi 6-0 (4-0)
Målen: 1-0 (4) Ahmad Faqa, 2-0 (12) Ahmad Faqa, 3-0 (42) Ahmad Faqa, 4-0 (45) Alexander Fesshaie Beraki, 5-0 (53) Alexander Fesshaie Beraki, 6-0 (79) Alexander Fesshaie Beraki

UFC Akademi hade inte mycket att sätta emot mot serieledande AIK på bortaplan. Ahmed Faqa i AIK gjorde bland annat ett äkta hattrick i den första halvleken. Matchen slutade tillslut 6-0 till hemmalaget vilket gör att AIK vinner U17 Allsvenskan Norra medan UFC Akademi får rikta in sig på att kvala sig kvar i samma serie.