Det blev en svängig historia mellan Akropolis IF och Umeå FC. Hemmalaget gick upp i en 3-1 ledning men Umeå FC kom tillbaka och åkte hem med en poäng.

På en regnigt Grimsta IP väntade ett tufft motstånd för Umeå FC. Akropolis har en kanonsäsong i ryggen och placerade sig inför matchen på en femte plats i Superettan samtidigt som Umeå FC fortfarande brottas med sjukdomar i laget från Covid-utbrottet. Och det började inte bra för gästerna.

Redan efter två minuters spel gjorde Oscar Pettersson 1-0 till Akropolis efter ett försvarsmisstag. Umeå FC replikerade dock snabbt. I anfallet efter dunkade Bajram Ajeti in en vacker volley. Men 1-1 skulle inte hålla sig särskilt länge. Bara fem minuter senare dök samme Pettersson upp igen och styrde in 2-1 för Akropolis. En galen inledning som skulle fortsätta.

Efter halvtimmen rullade Akropolis upp Umeå FC-försvaret och Marcus Burman avslutade det fina anfallet och utökade hemmalagets ledning till 3-1. Men den första halvleken skulle bjuda på ännu mer. Efter en Umeå FC-hörna styrde, eller klackade, Marcus Haglind Sangré, in gästernas reducering i eget mål.

Den andra halvleken lugnade ner sig i jämförelse med den första och man såg tydligt att Umeå FC var ute efter en kvittering. Man tryckte ner hemmalaget och började skapa fina kvitteringslägen. Rodin Deprem hade lagets första målchans i den andra halvleken, men Samuel Brolin i Akropolis-målet avvärjde. Adam Chennoufi försökte med pannan på ett fint Nicklas Raaholt-inlägg men Brolin motade det också.

Men tillslut kunde inte ens Brolin stå emot Umeå FC-pressen. Efter en lång och hög frispark från Jorge Juliá damp bollen ner framför Miroslav Mazur som tryckte in bollen mellan benen på Akropolis-målvakten och det var kvitterat. Då återstod kvarten att spela.

Sedan skulle det bli ordentligt med hawaii-spel. Man såg att båda lagen gick för ett avgörande och man skapade också några halvchanser. När klockan hade passerat 90 minuter så osade det straff för Umeå FC efter att Mazur blivit sparkad på foten, bara några meter från mållinjen. Men domaren friade.

Det blev inga fler mål i matchen och denna holmgång slutade lika, 3-3.

Härnäst väntar serietrea Jönköping-Södra hemma för Umeå FC.

Superettan, omgång 21
Akropolis IF – Umeå FC 3-3 (3-2)
Målen: 1-0 (2) Oscar Pettersson, 1-1 (3) Bajram Ajeti (Rodin Deprem), 2-1 (7) Oscar Pettersson, 3-1 (31) Marcus Burman, 3-2 (37) Självmål, 3-3 (74) Miroslav Mazur
Varningar Akropolis: Cesar Weilid Umeå FC: Stefan Lindmark, Jorge Juliá, Miroslav Mazur
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Nicklas Raaholt, Linus Sahlin, Miroslav Mazur, Enis Ahmetovic
Beneyam Demte (ut 66), Adam Chennoufi (ut 90), Jorge Juliá, Stefan Lindmark, Rodin Deprem (ut 65)
Bajram Ajeti
Ersättare: Cameron Hogg, Jens Stigedahl (in 90), Alexis Bbakka (in 65), Deniz Yaldir (in 66), Hugo Bergström, Erik Lundström