Under tisdagen presenterade regeringen ett förslag om att tillåta sittande publik på idrottsarenorna, 500 stycken till antalet, från och med den 15 oktober. Den 8:e oktober skall beslut fattas i frågan och träder då i kraft från den 15 oktober.
Om förslaget verkställs kommer Umeå FC att fördela tillgängliga biljetter till årskortsinnehavare och samarbetspartners till våra fyra resterande matcher i Superettan.

Matcher
Våra hemmamatcher som berörs är Trelleborgs FF (16 oktober), GAIS (26 oktober), GIF Sundsvall (9 november) och Västerås SK (28 november).

Biljetter
Alla årskortsinnehavare kommer att få ett mail inför de avslutande matcherna där man får möjlighet att hämta ut en biljett till respektive match. Eventuella biljetter som inte plockas ut kommer att säljas till allmänheten.

Placering på läktaren
Det är först till kvarn att välja sin plats på läktaren. Vi kommer att stänga varannan rad samt säkerställa att varje plats har minst en meters mellanrum. Servicevärdar finns på plats för att säkerställa att varje person sitter på den plats som biljetten visar. Alla ombeds att sitta ner under matchens gång.

Övrigt
Umeå FC är ytterst måna om att genomföra matcharrangemangen på ett tryggt och säkert sätt. Vi kommer att återkomma med detaljerad praktisk information till våra åskådare i god tid innan matcherna spelas.