Det blev en tung kväll, framförallt den andra halvleken, på Örjans Vall för Umeå FC:s del. Serietvåan Halmstad vann med 4-0 efter bland annat två straffmål.

Det var på förhand en av säsongens tuffaste uppgifter. Men Umeå FC visade, som man gjort stora delar av säsongen, på fint försvarsspel under den första halvleken.

Men man fick en mardrömsstart på den andra halvleken. Domaren pekade på straffpunkten då han tyckte att Emmanuel Yeboah var för brysk med Halmstads skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul. En straff som han själv tog hand om och gjorde 1-0 till hemmalaget. Tio minuter senare var det dags igen. Rasmus Wiedesheim-Paul gick ner i straffområdet, domaren pekade återigen på straffpunkten och Wiedesheim-Paul gjorde 2-0.

Umeå FC satsade nu framåt och man fick genom Deniz Yaldir två superlägen. Först lobbade han bollen i stolpen och lite senare kom Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist ut stort på Yaldirs närskott.

Istället för en reducering så blev Rasmus Wiedesheim-Paul tremålsskytt i den 89:e minuten och sedan gjorde Emil Tot-Wikström 4-0 i matchens sista sekund.

Nu väntar serieledande Degerfors hemma på måndag.

Superettan, omgång 18
Halmstads BK – Umeå FC 4-0 (0-0)
Målen: 1-0 (48) Rasmus Wiedesheim-Paul (straff), 2-0 (55) Rasmus Wiedesheim-Paul (straff), 3-0 (89) Rasmus Wiedesheim-Paul, 4-0 (90+3) Emil Tot-Wikström
Varningar Halmstads BK:Umeå FC: Emmanuel Yeboah, Bajram Ajeti, Miroslav Mazur, Deniz Yaldir