Umeå FC har gått obesegrade i fyra raka matcher i Superettan. Men i eftermiddag väntar ytterligare en tuff bortamatch mot topplaget Halmstad BK.
– Vi vet att det är en tuff bortamatch mot ett bra lag, men det är inget som skrämmer oss, säger Umeås formstarka målvakt Viktor Frodig.

Fyra raka matcher utan förlust och endast två insläppta mål gör Umeå FC till ett av seriens just nu tätaste lag bakåt. Frodig är övertygad att det beror på spelarnas slit för varandra, och jobbet som läggs ned bakåt.
– Fantastiska laginsatser över 90 minuter är anledningen till att vi släppt in så få mål. Alla spelare har krigat för varandra, blockat skott och slitit under dessa fyra matcher. Vi har spelat riktigt bra, säger han.

Men trots den obesegrade sviten har UFC kryssat tre av de fyra senaste matcherna. Enligt Frodig måste målskyttet bli bättre för att plocka hem alla tre poäng mot Halmstad.
– Vi måste få in fler bollar mot mål och lyckas stänga matcher tidigare. Att vid en uddamålsledning istället utöka ledningen och inte tvingas backa hemåt på samma sätt kommer inbringa fler poäng. Det skulle även göra att vi kan slappna av i slutet av matcherna, säger han.

Stjärnanfallaren Bajram Ajeti är nu tillbaka till hundra procent. Samtidigt som hans anfallskollega Alexis Bbakka är avstängd i eftermiddagens match.
– Bbakka och Ajeti är självklart viktiga för oss där framme, det är två klasspelare. Med detta sagt har deras ersättare gjort det väldigt bra under säsongen. Det är inte heller bara våra anfallare som måste göra fler mål, det gäller hela laget, avslutar han.

EMIL WIKSTRÖM

Superettan, omgång 18
Halmstads BK – Umeå FC
Onsdag 16/4 kl. 19.00
Örjans Vall
Matchens sänds på Dplay