Det var en viktig match som utspelades på Studenternas IP på fredagskvällen. Dalkurd låg precis över kvalstrecken och Umeå FC just under detsamma. Men inget av lagen lyckades spräcka målnollan och matchen slutade således oavgjort, 0-0.
– I det hela taget var oavgjort ett rättvist resultat, säger den tidigare Dalkurd-spelaren Dillan Ismail.

Det var en match där de båda lagen ägde varsin halvlek, Umeå FC den första och Dalkurd den andra.
Alexis Bbakka var ett ständigt hot för gästerna med sin snabbhet och Bajram Ajeti skulle, med allt av döma från reprisbilden, ha haft med sig en straff tidigt i matchen men stinsen från Olofstorp, Antti Kanerva, gav istället norrmannen ett gult kort för filmning.

Tidigt i den andra halvleken tryckte Dalkurd tillbaka Umeå FC. Men då klev Viktor Frodig fram med ett antal viktiga räddningar.
– Det var en jämn match. Vi är bättre i den första halvleken, de har en bra period första kvarten, tjugo minutrarna i den andra halvleken som vi lyckas reda ut. Men i det hela taget var oavgjort ett rättvist resultat, menade Dillan Ismail efter matchen.

Han var tillbaka i Uppsala för första gången sedan övergången till Umeå FC från just Dalkurd.
– Det är alltid kul att vara hemma i Uppsala och på ”Studan”. Det är fina killar, jag har saknat dom och det var kul att träffa dom.

Nu väntar en ny tuff uppgift då man åker till Örjans Vall och ett möte med Halmstad BK redan på onsdag.