Trots en tidig ledning för gästerna från Borås lyckades Umeå FC resa sig i den andra halvleken och få med sig en poäng efter Mikael Wikströms mål. Det i en match där vi fick se en comeback och en debut.

28 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Umeå FC fick en mardrömsstart hemma mot Norrby. Efter ett precist inlägg av Alen Krasnici och en perfekt nick av Robin Strömberg tog gästerna ledningen redan efter tio minuters spel. Det kunde ha varit 0-2 bara några minuter senare när Dijan Vukojevic nickade i stolpen.

Umeå FC repade dock mod och var inte alls ofarliga trots den starka motvinden. Både Deniz Yaldir och Enis Ahmetovic hade fina lägen att spräcka nollan för Umeå FC men fick inte till det i avslutningsläget.

Men i den andra halvleken vände vinden för hemmalaget och man tryckte ner bortalaget. När sedan Bajram Ajeti och Alexis Bbakka, som gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro, byttes blev det för mycket att hantera för gästerna.

Enis Ahmetovic hittade ett fint instick till Mikael Wikström samtidigt som Bbakka drog med sig två försvarare och lämnade vägen öppen för ”Mike” som med högern tryckte in kvitteringen.

Om något av lagen var nöjda med oavgjort? Nej, sett till det böljande spelet. Både Umeå FC och Norrby fick sina lägen att avgöra den här tillställningen men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1.

Noteras skall även göras att Umeå FC:s spanska nyförvärv Jorge Juliá gjorde sina första minuter för klubben så han blev inbytt i den 75:e minuten.

Superettan, omgång 14
Umeå FC – Norrby IF 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (10) Robin Strömberg, 1-1 (67) Mikael Wikström (Enis Ahmetovic)
Varningar Umeå FC: Emmanuel Yeboah Norrby IF: Nicklas Savolainen, Oke Akpoveta
Så spelade Umeå FC:
Viktor Frodig
Jakob Bergman, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Deniz Yaldir (ut 75), Enis Ahmetovic, Aurelien Norest, Emmanuel Yeboah (ut 62), Soya Takahashi
Beneyam Demte (ut 62), Mikael Wikström (ut 75)
Ersättare: Cameron Hogg, Stefan Lindmark, Alexis Bbakka (in 62), Jorge Juliá (in 75), Bajram Ajeti (in 62), Nicklas Raaholt (in 75), Linus Sahlin.