Anfallaren Rodin Deprem är klar för Umeå FC. 22-åringen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med en option över 2021.
– Det känns väldigt kul att få det klart! Jag fick ett bra intryck av klubben från Danny (Persson) och Daniel Bäckström (tidigare UFC-tränaren samt Rodins tidigare tränare i Örebro) som jag känner sedan tidigare. Nu ser jag bara fram emot att komma ut på planen och bidra till laget, säger han.

Rodin landande i Umeå under fredagen och redan samma dag gjorde han sitt första fotbollspass med sina nya lagkamrater.
– Det kändes bra, passet var inte så intensivt utan det var mer fokus på taktiska detaljer inför matchen mot Norrby. Det var bra att komma ner och få träffa grabbarna i laget som välkomnade mig på ett fint sätt. Jag hann även prata med Brian (Clarhaut) som verkar vara en ambitiös och duktig tränare. Jag ser framemot att börja jobba hårt.

Sin seniorkarriär inleddes i Örebro-laget Rynninge där han debuterade redan som 16-åring. Efter 2,5 där tog han steget över till Örebro SK:s organisation. Det blev 1,5 år i ÖSK:s U19-lag (där han gjorde 29 mål på 22 matcher) innan han skrev på ett två-årsavtal med ÖSK:s a-lag. När kontraktet gick ut i slutet av 2019 så valde han att ta chansen till spel utomlands.
– Jag skrev på för Greuther Fürth II i Tyskland. Dessvärre blev det bara två månader där innan corona-viruset bröt ut vilket ledde till att jag kom tillbaka till Sverige, berättar han och fortsätter:
– Mitt kontrakt med klubben gick ut i slutet av juni, och nu är jag väldigt tacksam att få börja om i Umeå FC och visa vad jag går för.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle säga att jag är en rak spelare med mina främsta egenskaper i explosivitet, rörlighet och avslut.

Nu kommer han till ett Umeå FC som krigar i botten av Superettan och han har målsättningen klar för sig.
– Mitt mål är att bidra rent offensivt i form av att skapa chanser och göra poäng. Jag vill hjälpa laget ur denna svacka. Umeå förtjänar ett lag i Superettan och vi ska göra allt vi kan för att klättra i tabellen och ta så många poäng som möjligt, säger Rodin och avslutar:
– För egen del vill jag komma och bidra som ett offensivt hot. Med rätt coachning och förtroende så hoppas jag kunna låsa upp min rätta potential och komma så långt som möjligt. Jag har höga ambitioner och vet att det krävs mycket jobb.

Rodin Deprem kommer att spela med nummer 17.

Rodin är inte aktuell för spel mot Norrby då han förväntas bli spelklar under kommande vecka.

Danny Persson om Rodin Deprem:
– Rodin är en rapp och löpvillig anfallare med näsa för mål. Han har fått en väldigt god träning i allsvensk miljö i Örebro de senaste två åren med en del starter och inhopp dessutom, som vi hoppas kunna bygga vidare på här i Umeå. Vi är glada över att förstärka vår anfallsuppsättning med Rodin.