Umeå FC har gjort klart med en ny spelare. Mittfältaren Jorge Juliá, 26, ansluter på ett kontrakt som gäller över säsongen 2021.
– Jag är väldigt glad över att vara här. Det är en bra möjlighet och jag vill hjälpa laget att uppnå våra mål, säger Juliá.

Mittfältaren Jorge Juliá anlände till Umeå i fredags och gjorde sin första träning med laget under lördagsmorgonen. Efter träningen skrevs kontraktet som gäller över säsongen 2021.
– Brian (Clarhaut) och Danny (Persson) har visat stort intresse från första samtalet och det uppskattar jag verkligen eftersom det visade mig förtroende.
– Dessutom har jag haft möjlighet att träffa mina lagkamrater och jag kan säga att det finns en mycket trevlig atmosfär inom gruppen som verkligen är viktigt för att uppnå våra uppsatta mål.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag gillar att kombinera mig fram, att ha bollen och dominera matcher samt att sätta mina medspelare i bra lägen framför mål.

Den 26-årige mittfältaren är född i Valencia och kommer senast från spel i Tercera Division (spanska fjärdedivisionen) och klubben Atlético Saguntino.

Detta blir hans första utlandsäventyr utanför Spanien. Vad vet du om svensk fotboll?
– Jag har alltid varit passionerad för internationell fotboll. Men det var när några av mina vänner kom för att spela fotboll här för tre år sedan, när jag började känna den svenska fotbollen mer i detalj.

Nu är han sugen på att komma igång riktigt med sitt nya lag.
– Jag vill komma in så fort som möjligt och lära känna mina nya lagkamrater både på och utanför planen. Jag ska försöka dra nytta av min erfarenhet och hjälpa laget att nå våra mål.

Vad är dina personliga målsättningar för resten att denna säsong?
– Att visa vad jag går för och att komma in så snabbt som möjligt och hjälpa till på planen. Det är bra lag i den här serien samtidigt som det är väldigt jämt. Men huvudmålet är såklart att vinna så mycket matcher som möjligt.

Danny Persson om Jorge Juliá:
– Jorge är en mångsidig mittfältare som hanterar både offensiva och mer defensiva utgångslägen. Det är en bolltrygg och reslig herre med bra blick för spelet och fin passningsfot.

– Vi går in i en tuff höst där vi redan nu vet att Adam (Chennoufi) kommer vara borta en längre period vilket skapat utrymme och behov av en förstärkning.