Hemmamatchen mot Örgryte IS blev en nagelbitare. Umeå FC lyckades hämta upp ett 0-2-underläge i den andra halvleken efter två sena mål av Miroslav Mazur och Yoel Embaye.

26 bilder från Umeå FC – Örgryte. Foto: Jan Hofverberg.

Det skulle bli en riktig rysare mellan Umeå FC och Örgryte IS under torsdagskvällen. Det trodde däremot inte många när Mohamed Said kontrat in 2-0 för gästerna med ca 25 minuters kvar att spela.

Innan dess hade duktige Kevin Ackermann gett gästerna ledningen efter ett Umeå FC-misstag i slutet av den första halvleken.

Uppförsbacken var rejäl men med tio minuter kvar drev inbytte Miroslav Mazur upp ett anfall som han själv avslutade med en kraftfull nick som gav hemmalaget hopp.

Ett hopp som sedemera gav en kvittering. Efter en fin djupledsboll av comebackande Bajram Ajeti till Beneyam Demte, som inne i mitten hittade Mikael Wikström vars skott räddades av Örgrytemålvakten kunde Yoel Embaye fiska upp returen och panga in 2-2 och sitt första mål i Superettan.

Matchen slutade sedemera 2-2. Nu väntar Västerås SK borta på söndag.

Superettan, omgång 12
Umeå FC – Örgryte IS 2-2 (0-1)
Målen: 0-1 (37) Kevin Ackermann, 0-2 (67) Mohamed Said, 1-2 (81) Miroslav Mazur (Soya Takahashi), 2-2 (90+2) Yoel Embaye (Mikael Wikström)
Varningar Umeå FC: Beneyam Demte, Jakob Bergman, Emmanuel Yeboah Örgryte IS: Arvid Brorsson