För tredje året i rad arrangerades Umeå FC:s ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad och likt de två andra somrarna så var den fullbokad.
– Såklart jätteroligt! Vi har hittat ett väldigt bra koncept där killarna får ut mycket av tiden, säger Andrée Jeglertz, som ansvarar för innehållet i ProCampen.

10 bilder från Procamp. Foto: Jan Hofverberg

Årets ProCamp riktade sig till killar födda 2004 och 2005 där dagarna inleddes med gemensam frukost för att sedan gå över till teori där man gick igenom gårdagens och kommande träningspass på video. Sedan stod fotbollsträning på programmet innan dagarna avslutas med lunch. Ett upplägg som liknar en fotbollsspelares vardag.
– Målsättningen med ProCampen är att killarna ska få en försmak hur ett liv som professionell fotbollsspelare kan se ut och där vi verkligen hoppas att de känner extra motivation att en dag komma dit, säger Jeglertz.

Före ProCamp-veckan fick även alla killar fylla i ett formulär som de senare får återkoppling och respons på efter veckan.
– Det innehåller bland annat frågor om målsättningar, vad man själv tycker att man måste utveckla samt hur ens plan ser ut för att nå sina mål, berättar Jeglertz och fortsätter:
– Det är viktigt att spelarna funderar över dessa frågor samt att även skriva ner det på ett papper. Att de reflekterar och förhoppningsvis blir mer medveten om vad som krävs för att nå långt med sin fotboll.

Överlag är Jeglertz väldigt nöjd med årets ProCamp.
– Det var bra kvalité, bra fart och killarna kändes väldigt motiverade under hela veckan. Killarna har flera spännande utmaningar framför sig med bl a skolval och eventuella byten av klubblag så detta är ett bra tillfälle för dem att lära känna varandra lite bättre, få en inblick i vad som krävs för att bli en elitspelare men också för oss ledare att se dem i regelbunden träning och match.

Ett nytt inslag i veckan var inbjudna tränare från lokala samarbetsföreningar. PO Rosenbrand från Sandåkerns SK samt Ali Hussein från GUIF deltog under veckan genom att driva delar av träningar men de fick även en bättre insyn hur UFC vill utbilda och utvecklar spelare i sin verksamhet.

Redan nu påbörjas en utvärdering för att se vilka förbättringspunkter det går att skruva på inför nästa sommar.
– Vi har hittat ett mycket bra koncept, nu vill vi ta det till nästa nivå.