Båda Akademi-lagen var i farten under helgen. Det blev en stark poäng och en sur förlust.

Division 2 Norrland, omgång 3
UFC Akademi – Piteå IF 3-3 (1-0)
Målen: 1-0 (31) Adam Sandström, 1-1 (47) Fredrik Johansson, 1-2 (49) Fredrik Johansson, 2-2 (58) Albin Näslund (straff), 3-2 (66) Albin Näslund (straff), 3-3 (67) Fredrik Johansson

Det var en riktigt vilda western-tillställning som UFC Akademi och Piteå bjöd på i lördags. 3-3 slutade där bland annat UFC Akademi vände ett 1-2 underläge i den andra halvleken efter två straffmål av Albin Näslund. Men ledningen höll bara i en minut då den tidigare Täfteå-anfallaren kvitterade minuten efter med sitt tredje mål för dagen.

UFC Akademi kvitterade därmed ut sin första poäng i årets Division 2.

U17 Allsvenskan, omgång 6
UFC Akademi – IFK Lidingö 3-4 (1-1)
Målen: 1-0 (9) Jacob Berglund, 1-1 (13) Simon Einerth, 1-2 (48) Simon Einerth, 1-3 (49) Marcus Kaplan, 2-3 (77) Elton Hedström, 3-3 (79) Lukas Karlsson, 3-4 (90+2) Anton Norén (straff)

Jacob Berglund gav UFC Akademi en drömstart när han gjorde 1-0 redan efter nio minuters spel i hemmamatchen mot Lidingö. Gästerna replikerade dock bara minuterna senare. Inom loppet av en minut tappade låg man sedan under med 3-1 i början av den andra halvleken innan Elton Hedström reducerade med ca kvarten kvar. Bara två minuter senare kvitterat Lukas Karlsson. Men trots den upphämtningen så blev det inga poäng för UFC Akademi. Lidingö tilldelades en straff i slutminuten, en straff som Anton Norén gjorde mål på.